administrator , 16.03.2023

Již po několikáté žáci naší školy navštívili Střední zdravotnickou školu v Klatovech, kde pro nás připravili velmi zajímavý program. Ekologii, základy obvazování a první pomoci. 

Ekologická hodina

Ondra

Dnes jsme se školou zajeli do zdravotní školy v Klatovech. A jak jste asi poznali z názvu, byla to přednáška o ekologii a jak chránit naší planetu. Řekli jsme si, jak dlouho se rozkládají různé odpadky. Poté nám pověděli, jak neplýtvat vodou, jídlem a pohonnými hmotami. Věděli jste, že až 2.2 miliardy lidí nemá přístup k pitné vodě a že kdybychom nevyhodili 1/3 jídla, nakrmili bychom o 4 miliardy lidí víc? Ukázali nám i desatero ekologie. Dostali jsme i osmisměrku, ve které jsme měli hledat různé druhy odpadu. Nakonec jsme si zahráli hru, ve které byli kluci proti holkám. Hádali jsme v ní různá fakta, na které se nás už ptali. Nakonec zvítězili kluci.

Moc se mi tam líbilo.

Jakub

Dnes jsme jeli na zdravotní školu, přijeli jsme do Klatov, přezuli jsme se a šli jsme do třídy. Povídali jsme si o tom, jak chránit naši planetu, hráli jsme spoustu her, například poznat, kam co roztřídit, nebo jsme dostali otázky, a museli jsme odpovědět, jestli je to pravda nebo lež. Potom jsme se rozdělili do dvou družstev na holky a kluky, a dostávali jsme otázky o tom, co jsme si zapamatovali. Dostali jsme taky odměnu v podobě bonbonů. Nebo jsme se taky učili o tom, jak k nám domů proudí elektřina. Nebo také jak neplýtvat jídlem, a že si máme kupovat jen to, co opravdu sníme.

Nakonec jsme jeli zpátky do školy.

Aneta

Dne 13. března 2023 jsme se školou byli na zdravotní škole v Klatovech. Téma bylo třídění odpadů. Povídali jsme si o elektrice, a jak se vyrábí. Také jsme hráli hry, ke kterým nám studentky zdravotní školy vždy při každé větě něco řekly. Povídali jsme si o třídění odpadů a o tom, jak bychom se měli chovat šetrně k přírodě, a také jak neplýtvat jídlem.

Julie

13. března jsme s naší školou jeli na zdravotní školu do Klatov. Téma bylo třídění odpadu a ekologie. Hráli jsme hry a studentky nám vždy k jednotlivé věci něco řekly. Bylo to velmi naučné a zábavné. Jako odměna byly bonbóny. Pokládaly nám i otázky, které jsme se dozvěděli v hodině. Mnoho jsme se toho naučili.

Vojta

Dnes v pondělí jsme se vydali na zdravotnickou školu v Klatovech. Tentokrát bylo téma ekologie a jak se starat o planetu Zemi. Studenti školy pro nás měli připraveno spoustu věcí například: různé soutěže, ponaučení o ekologii a jak se starat o naši planetu. Na Zemi trpí hladem až 2,2 miliardy lidí. A my tady vyhazujeme potraviny, které mají jediný malý kaz. Vyhazuje se až 1,3 potravin. Ze zbytků, co vyhazujeme, bychom nakrmili 4 miliardy lidí. Moc se mi tam líbilo.